Avatar

Barajul Siriu

Detalii
Judetul:
Buzau
Despre:
Barajul Siriu este un baraj de pământ localizat pe râul Buzău,se afla în comuna Siriu din județul Buzău, între masivul Siriu și masivul Podu Calului.

Barajul este construit din rocă, steril și un miez din argilă. În urma crearii barajului, drumul național DN10 și-a schimbat calea, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur, pentru acest scop construindu-se mai multe viaducte. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m înălțime.

Barajul Siriu a fost aprobat pentru constructie in anul 1972 iar lucrarea a fost finalizata in 1994. Constructia a avut ca scop alimentarea cu apa potabila in zona si irigarea terenurilor agricole. Un alt avantaj al constructiei il constituie producerea energiei electrica prin centrala de la Nehoiasu. Alta misiunea a barajului este apararea contra inundatiilor.
Obiective turistice:
Baraje
Locatii turistice:
Lacul Vulturilor, Coltii Babei, Tabara Hartagu.
Locatia:
Siriu, Buzău County, Romania
locatia_lat
45.5154902
locatia_lng
26.21668490000002
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.