Avatar

Biserica Neagră

Detalii
Judetul:
Brasov
Despre:
Biserica Neagra este o biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane din Brasov, este situata chiar in centrul orasului Brasov.
Numele de Biserica Neagra vine din cauza unui incendiu in anul 1689 cand a fost partial avariata. Atunci zidurile ei s-au inegrit si a primit acest nume.
Aceasta denumire populara a fost acceptata oficial in secolul al 19-lea.
Biserica este un monument important de arhitectura gotica din tara noastra si dateaza din secolele XIV-XV. Este cea mai mare biserica din Romania avand o lungime de peste 89 de metri si o latime de 39 metri.
Atunci cand a fost finalizata a primit titlul de "Cea mai mare biserica dintre Viena si Constantinopol".
In aceasta biserica pot incapea 5000 de oameni si este o biserica de tipa hala in stil gotica, formata din cor, naos si turn.
Biserica Neagră posedă una dintre cele mai mari colecții de covoare orientale din Europa, datând din secolele XV-XVI.
Obiective turistice:
Biserici
Locatii turistice:
In interiorul bisericii puteti vizita: Altarul principal, Cristelnița, Amvonul, Altarul din Feldioara, Portalurile gotice, Fresca Mariei.
Locatia:
Brașov, Brașov County, Romania
locatia_lat
45.6578234
locatia_lng
25.601691800000026
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.