Avatar

Biserica de sub lac

Detalii
Judetul:
Cluj
Despre:
Biserica de sub lac se afla sub apele lacului de acumular Belis-Fantanele, acest locas se poate vedea doar in perioada caniculara. Lacasul a fost acoperit de apa in urma lucrarilor din timpul erei comuniste.
Cum a ajuns biserica sa fie acoperita de apa: In anii 1972-1973 a fost deviat cursul Somesului Cald printr-o galerie, pentru crearea barajului Fantanele in cadrul lucrarilor de amenajare hidroenergetice Somes.
Desi au trecut mai bine de 40 de ani, biserica inca a ramas si speram ca va ramane in picioare mult timp de acum incolo.
Pentru a ajunge aici trebuie sa urmati drumul E60 Oradea-Cluj-Brasov si odata ajunsi in Huedin urmati drumul DJ101 catre Belis.
Locatia:
Beliș, Cluj County, Romania
locatia_lat
46.6828028
locatia_lng
23.032177400000023
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.