Avatar

Canionul Șapte Scări

Detalii
Judetul:
Brasov
Despre:
Canionul Șapte Scări este un defileu sapat in calcare jurasice. Se afla in partea de vest a muntiilor Piatra Mare in judetul Brasov. Lungimea este de 160 metri, diferenta de nivel de 58 de metri la o altitudine de 948 m.
Defileul este compus din sapte trepte ce au inaltimi intre 2.5 m si 15 m. Aceste sapte trepte ii dau si numele si se trasnforma in cascade atunci cand volumul paraului Sapte Scari este ridicat.
Acest traseu insa poate fi parcurs pe treptele unor scori si nu necesita echipament specializat.
v. Epigeneza accelerată a determinat adăncirea în conglomerate cretacice și apoi în calcare jurasice a pârâului, având ca rezultat formarea unor rupturi de panta. Evoluția văii s-a produs pe traseul complex al unei rețele de falii și diaclaze.
Accesul principal se face dinspre localitatea Timișul de Sus și Dâmbul Morii, de pe drumul național DN1, în aproximativ o ora de mers.
Obiective turistice:
Drumuri, Chei si Defilee
Locatia:
Brașov, Brașov County, Romania
locatia_lat
45.6578234
locatia_lng
25.601691800000026
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.