Avatar

Castelul Corvinilor

Detalii
Judetul:
Hunedoara
Despre:
Castelul Corvinilor denumit si Castelul Hunedoarei sau Castelul Huniazelor este o cetate din Hunedoara si un important monument istoric de tip gotic din Romania. Este unul dintre cele mai aspectuoase castele din lume.

Castelul Corvinilor a fost construit in secolul al 15-lea de catre Ioan de Hunedoara pe o stanca. Este o constructie solida ce are in dotare turnuri, bastioane dar si un donjon.

Intre timp castelul a fost restaurat si transformat intr-un splendid muzeu. Pentru a ajunge la castel accesul se poate realiza pe DN7 pana in dreptul localitatii Sântuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmând DJ 687 până în orașul Hunedoara. Intrarea se face dinspre localitatea Sântuhalm urmând bulevardele Traian, Republicii și Libertății.
Obiective turistice:
Castele, Cetati, Cladiri Istorice
Locatia:
Hunedoara, Hunedoara County, Romania
locatia_lat
45.7678243
locatia_lng
22.906921900000043
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.