Avatar

Castelul Peleș

Detalii
Judetul:
Prahova
Despre:
Castelul Peles este situat in Sinaia, pe valea Prahovei la o distanta de 44 km de Brasosv si 122 km de Bucuresti. Castelul Peles s-a construit intre anii 1873-1914. Constructia a fost o resedinta de vara a regilor Romaniei. Momemtan cladirea se afla in proprietatea Familiei Regale a Romaniei si gazduieste Muzeul National Peles.
Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României, dupa planul arhitectiilor Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman. Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.
Chiar după inaugurarea sa din 1883, Peleșul a mai suferit modificări, extinzându-se mereu. La forma actuală s-a ajuns abia în 1914 (anul morții regelui Carol I). Castelul are 160 de camere și mai multe intrări și scări interioare. Turnul central măsoară nu mai puțin de 66 de metri înălțime. Pe lângă Peleșul propriu-zis, în zonă au mai fost înălțate încă două construcții mai mici, Pelișorul și Foișorul.
Obiective turistice:
Castele, Cladiri Istorice
Locatia:
Sinaia, Prahova, Romania
locatia_lat
45.331006
locatia_lng
25.562371999999982
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.