Avatar

Castelul Sturdza din Miclăușeni

Detalii
Judetul:
Iasi
Despre:
Castelul Sturdza din Miclauseni mai este denumit si Palatul Sturdza. Este o cladire impunatoare, un castel ridicat in stilul neogotic si ridicat intre anii 1880 si 1904. A fost construit de catre Gheorghe Sturza si sotia sa Maria.
Este construit la o distanta de 20 km de Romania si 65 km de orasul Iasi. Se afla in prezent in proprietatea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.
Ansamblul contine trei monumente:
Biserica "Sf. Voievozi", "Buna Vestire" ce dateaza din anul 1787.
Castelul Sturza
Parcul ce dateaza din secolul al 19-lea.
In anul 2003 s-a stabilit prin hotarare de guvern realizarea unor reparatii de urgenta. S-au realizat lucrari de consolidare si restaurare a cladirii si dependintelor.
Castelul Miclăușeni este construit în stil neogotic cu elemente de baroc. Clădirea a fost ridicată la sfârșitul sec. al XIX-lea pe locul unui conac boieresc mai vechi din sec. al XVIII-lea, o parte din construcția veche fiind înglobată în actuala clădire, ea aflându-se în aripa estică a castelului.
Influențele neogotice se regăsesc în decorațiuni cum ar fi: turnulețe gotice, armuri medievale, sală de manej, dictoane latinești înscrise pe pereți, turn de intrare cu pod peste șanțul de apă.
În interior, castelul avea scări centrale din marmură de Dalmația, mobilier din lemn de trandafir, minuțios sculptat, sobe din teracotă, porțelan sau faianță, aduse de peste hotare, parchet cu intarsii din esențe de paltin, mahon, stejar și abanos, confecționat de meșteri austrieci și având motive geometrice și florale.
Obiective turistice:
Castele, Monumente
Locatia:
Miclăușeni, Iași County, Romania
locatia_lat
47.0942385
locatia_lng
26.930599400000006
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.