Avatar

Castrul Roman Porolissum

Detalii
Judetul:
Salaj
Despre:
Porolissum a fost un oras de tip roman din Dacia. Initial a fost o tabara militara in timpul razboaielor daco-romane din timpul lui Traian dar apoi s-a dezvoltat ca oras prin intermediului negotului. Ulterior a devenit capitala provinciei romane.
Este un loc bine pastrat si se regaseste in Măgura Pomăt de pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, respectiv a comunei Mirșid, județul Sălaj.
Complexul arheologic are numeroase situri. Excavațiile, încă în desfășurare, au dus la descoperirea rămășițelor, atât ale instalațiilor militare cât și ale orașului civil, între ele băi publice, un templu închinat lui Liber Pater, un amfiteatru și case de locuit.
Pe culmea care se află la Nord Vest față de intrarea principală în castrul roman se găsește o cetate dacică, de mici dimensiuni. Prin urmare, exista locuire dacică în zonă.
Obiective turistice:
Cetati
Locatia:
Moigrad-Porolissum, Sălaj, Romania
locatia_lat
47.20261
locatia_lng
23.146787899999936
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.