Avatar

Cetatea Fagaraș

Detalii
Judetul:
Brasov
Despre:
Cetatea Fagaras se afla in centrul municipiului Fagaras, aflat in judetul Brasov. Constructia cetatii a inceput in anul 1310, pe suprafata unei fortificatii mai vechi. Vechea fortificatie era din pamant si lemn din secoulul al XII-lea. Cetatea a fost construita cu scopul de aparare a sud-estului Trasilvaniei. Deservea ca aparare impotriva atacurilor tatarilor si otomanilor. În 1526, devenit voievod al Transilvaniei, Ștefan Mailat, fiu al unui boier din regiune, a intrat în posesia Făgărașului și a domeniilor din jur și a pornit lucrările de transformare a cetății într-o adevărată cetate întărită.
În 1599, Mihai Viteazul, a ocupat cetatea, a dăruit-o soției sale, Doamna Stanca, împreună cu domeniul, și, devenind principe al Transilvaniei. În 1630 șanțul de apărare care înconjoară cetatea a fost lărgit și legat printr-un canal secret de râul Olt. Un pod rabatabil a fost instalat la intrare.
Între 1948 și 1960 cetatea a servit de închisoare pentru oponenții sistemului comunist din Țara Făgărașului, deținuți politici, Făgărașul devenind una din închisorile din sistemul Gulagului românesc.
In anii 1965-1977 s-au efectuat reparatii pentru restaurare si conservare a cetatii. În prezent, cetatea adăpostește Muzeul Țării Făgărașului și Biblioteca Municipală.
Obiective turistice:
Castele, Cetati, Cladiri Istorice, Monumente
Locatia:
Făgăraș, Brașov County, Romania
locatia_lat
45.8415346
locatia_lng
24.97326810000004
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.