Avatar

Cetatea Neamțului

Detalii
Judetul:
Neamt
Despre:
Cetatea Neamtului este o cetate medievala aflata in Moldova, la marginea de nord-vest a orasului Targu Neamt. Cetatea este localizata pe stanca Timisu de pe Culmii Plesului. Se afla la o altitudine de 480 metri si o inaltime de 80 metri fata de nivelul apei Neamtulu. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania. Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate in scop de aparare.
Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare.
Cetatea Neamț a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Neamț din anul 2015. Aici au fost descoperite monede din timpul domniei lui Petru I, acestea constituind o dovadă certă că Cetatea Neamț a fost construită în a doua parte a domniei lui Petru I, perioadă în care Moldova a cunoscut o dezvoltare economică și politică continuă.
Obiective turistice:
Castele, Cetati, Cladiri Istorice
Locatia:
Targu Neamt, Neamț County, Romania
locatia_lat
47.2096043
locatia_lng
26.37571120000007
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.