Avatar

Cetatea Poenari

Detalii
Judetul:
Arges
Despre:
Cetatea Poenari este un monument istoric construit in secolul XIV. Se afla in Capateni Pamenteni, Arges. Cetatea este pozitionata pe un vart de munte in apropierea localitatii Arefu. Se afla la cativa km de barajul si lacul Vidraru. La inceput a fost construit doar un singur turn de catre Negru Voda. A fost apoi dezvoltata ca punct de refugiu si observatie de catre Vlad Tepes. Atunci i s-au adaugat turnuri si ziduri.
Cetatea se afla la inaltime si aproximativ 400 de metri fata de nivelul vaii. Forma cetatii este alungita iar in componenta sa intra 5 turni, 4 rotudine si unul prismatic. Zidurile sunt fortificate si au 2-3 metri grosime.
De la pozitia cetatii se poate viziona o priveliste nemaipomenita a vaii Argesului. Pentru a ajunge la cetate este nevoie sa parcurgeti 1480 de trepte.
Obiective turistice:
Cetati, Cladiri Istorice
Locatia:
Argeș County, Romania
locatia_lat
45.0694965
locatia_lng
24.809076499999946
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.