Avatar

Cimitirul Vesel

Detalii
Judetul:
Maramures
Despre:
Cimitirul vesel se afla in localitatea Sapanta din judetul Maramures. Este cunoscut pentru crucile mormintelor care sunt viu colorate. Crucile contin picturi ce reprezinta scene din viata persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista versuri cu legaturi umoristice.
Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.
Din anul 2009, cimitirul este obiectivul festivalului anual „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel".
Obiective turistice:
Biserici
Locatia:
Săpânța, Maramureș County, Romania
locatia_lat
47.9745323
locatia_lng
23.697640500000034
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.