Avatar

Focurile Vii

Detalii
Judetul:
Buzau
Despre:
Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale care iese la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare.
Aparatia fenomenului este reprezentata de existența depozitelor subterane de hidrocarburi.
Unele flacari se pot observa cum izbugnesc la o inaltime mare dar uneori abia ard, acest lucru depinde si de presiunea gazelor dar si de vreme.
Pentru a ajunge aici se foloseste drumul de pe valea Slanicului - DJ 203 K, care porneste de pe DN2 de la Marcineneni spre Sapoca. Drumul pana la Lopatari este asfaltat dar de acolo este neasfaltat, aproximativ 7 km. Satul Terca, comuna Lopatari.
Obiective turistice:
Alte Obiective
Locatia:
Lopătari, Buzău County, Romania
locatia_lat
45.483881
locatia_lng
26.591512299999977
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.