Avatar

Grădina Botanică Alexandru Borza

Detalii
Judetul:
Cluj
Despre:
Adresă: Strada Republicii 42, Cluj-Napoca 400015, România.
Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean.
La momentul de față grădina deține peste 10 000 de specii de plante, număr foarte mare pentru o grădină botanică, fapt care a dus la o evaluare a Grădinii printre cele mai prestigioase din lume. Flora și vegetația din țara noastră este reprezentată foarte bine prin plante aduse din Banat, Moldova, Oltenia, dunele maritime ale Mării Negre, Câmpia și Podișul Transilvan, dar și din Munții Carpați. Relieful variat a permis aducerea de plante din munții Caucaz, Balcani, Himalaya, dar și din zona Mării Mediterane.
Gradina este compusa din urmatoarele sectoare: sectorul ornamenal, sectorul fitogeografic, sectorul sistematic, sectorul enonomic, sectorul medicinal.
Sere: sera cu plante acvatice, sera cu palmieri, sera cu vegetatie din Australia si de tip mediteraneana, sera cu orhidee si ferigi, sera cu plante suculente si sera cu bromeliacee.
Gradini: Gradina romana si gradina japoneza.
Obiective turistice:
Gradini botanice
Locatia:
Cluj-Napoca, Cluj County, Romania
locatia_lat
46.7710445
locatia_lng
23.62355619999994
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.