Avatar

Lacul Bucura

Detalii
Judetul:
Hunedoara
Despre:
Lacul Bucura este un lac de tip glaciar localizat in Parcul National Retezat din Muntii Retezat. Este cel mai mare lac de tip glaciar din tara noastra.
Se află în căldarea Bucura, sub Vârful Peleaga și Șaua Bucurei, fiind orientat în direcția nord-sud. Se afla la o altitudine de 2040 metri.
Dimensiunile lacului sunt: suprafata de 8.90 hectare, lungime 550 metro, latime 160 metri si un perimetru de aproximativ 1390 metri. Latimea lacului este de 225 metri iar volumul de 625.000 m3. Adancimea maxima a apei din lac este de 15.5 metri.
Lacul este alimentat de 5 izvoare principale. Apa lacului deversează printr-un singur emisar ce o trimite spre Lacul Lia, cu un debit de aproximativ 250 l pe secundă. Populația piscicolă este autohtonă, în lac nefăcându-se populări artificiale.
Accesul la lac se face din șoseaua Hațeg - Caransebeș, de la km 61, prin Clopotiva - Grebla - Gura Zlata - Gura Apei, circa 35 km de drum asfaltat. De aici se urcă pe drumul forestier ce se oprește la Drăcșanu, pe o distanță de 14 km.
Obiective turistice:
Lacuri
Locatia:
Hunedoara County, Romania
locatia_lat
45.7927279
locatia_lng
23.00134349999996
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.