Avatar

Lacul Roșu

Detalii
Judetul:
Harghita
Despre:
Lacul Rosu mai este cunoscut si ca Lacul Ghilcos. Este un lac de baraj natural care s-a format in urma prabusirii unui varsant. In urma ultimelor masuratari, efectuate in 1987 s-a constatat ca lacul are un perimetru de 2830 metri. Aria sa este de 114672 m2 iar volumul apei acumulat este de 587503 m2. Altutidinea la care se afla lacul este de 983 metri.
Numele lacului provine de la Paraul Rosu care tranverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier. Din 1936 este denumit oficial Lacul Roșu.
Cu toate că Lacul Roșu este o formație tânără, condițiile și timpul de formare a lacului sunt foarte discutate. În timpul formării, zona lacului era o zonă greu accesibilă, din punct de vedere economic neexplorată.
Împrejurimile lacului au un microclimat plăcut, deosebit de benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică, insomnii, neurastenii. Temperatura medie multianuală este de 8°C, peste media de 6°C a depresiunilor intramontane. Valea este practic ferită de vânturi, aerul deosebit de curat, bogat în aerosoli naturali, împrejurimile pitorești oferă condiții excelente pentru cei ce caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală. Începând cu anii 1900, tocmai turismul balnear-recreativ a fost cel care a adus dezvoltarea din punctul de vedere a serviciilor turistice a acestei zone.
Obiective turistice:
Lacuri
Locatia:
Harghita County, Romania
locatia_lat
46.4953169
locatia_lng
25.685580699999946
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.