Avatar

Lacul Sfanta Ana

Detalii
Judetul:
Harghita
Despre:
Lacul Sfânta Ana este unicul lac de tip vulcanic din tara noastra. Se regaseste in masivul Ciomatu, pe stanga raului Olt in vecinatatea statiunei Tusnad. Lacul se afla in judetul Harhita si este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins.
Altitudinea la care se afla lacul este de 946 metri. Are o lugime de 620 metri, latime de 460 metri si o suprafata de 19,50 hectare. Are forma ciculara iar adancimea maxima este de 7 metri. Apa s-a acumlat din precipitatii, lacul neavand izvoare ca sursa.
Apa este una foarte pura, puritatea ei se apropie de cea a apei distilate. Turiștii veniți la lacul Sfânta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei având la îndemână o metodă empirică, dar exactă, oferită de muntele vulcanic: cele două fisuri formate în munte care prevestesc vremea. Localnicii știu că "Dacă emanațiile din fisuri pișcă la nas, atunci e semn de furtună, iar dacă nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivită pentru drumeții".
Lacul Sfânta Ana este o rezervație complexă naturală, geologică, floristică și faunistică, fiind legat de Băile Tușnad prin poteci turistice. Lângă lac se află o capelă romano-catolică cu hramul Sfintei Ana.
Vârsta lacului Sfânta Ana nu a fost încă determinată cu exactitate, diverși cercetători estimând că ultima erupție a avut loc cu 32.000 de ani în urmă.
Obiective turistice:
Lacuri
Locatia:
Tușnad, Harghita County, Romania
locatia_lat
46.2067221
locatia_lng
25.91606820000004
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.