Avatar

Lacul Vulturilor

Detalii
Judetul:
Buzau
Despre:
Lacul Vulturilor mai este denumit si Lacul fara Fund. Este un lac periglaciar ce se afla in Muntii Siriului. Lacul se afla la o altitudine de 1420 metri, in apropierea localitatii Gura Sirilui din comuna Siriu. Se afla in judetul Buzau si se gaseste pe suprafata comunei Chiojdu. Adancimea maxima a lacului este de 2.5 metri.
Lacul Vulturilor se afla pe partea estica a versantului Amalaia, cele doua nume ale lacului provin din doua legende. I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, consemnată de Alexandru Vlahuță în cartea sa România pitorească, lacul ar fi un loc unde vulturii veneau primăvara să-și învețe puii să zboare. Numele de Lacul fără Fund provine dintr-o altă legendă, despre un cioban care și-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului și a plecat. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi regăsit bâta în apele Dunării și mistuit de dorul mioarelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.
Obiective turistice:
Lacuri
Locatia:
Chiojdu, Buzău County, Romania
locatia_lat
45.34948809999999
locatia_lng
26.214769199999978
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.