Avatar

Mânăstirea Cozia

Detalii
Judetul:
Valcea
Despre:
Mănăstirea Cozia este un complex monhal localizata in judetul Valcea, orasul Calimanesti. Este situata pe malul raului Olt. A fost intemeiata de domnul Mircea Cel Batran, prelungita si renovata de-a lungul istoriei.
Manastirea a constituit un mare centru de cultura romaneasca, se atesteaza ca aici exista o scoala manastireasca din anul 1415.
Mănăstirea a fost construită, conform legendei, în apropierea altei mănăstiri construită de Negru Vodă. Biserica mare a mănăstirii, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost ridicată între anii 1387-1391, ctitor fiind voievodul Mircea cel Bătrân.
Ultima renovare și consolidare s-a făcut între 1 iulie 1958-1 ianuarie 1959 de către guvernul României, la intervenția patriarhului de atunci, Justinian Marina. În imediata apropiere a Mănăstirii Cozia se află Bolnița Sfinții Apostoli.
Obiective turistice:
Biserici, Manastiri
Locatia:
Căciulata, Vâlcea County, Romania
locatia_lat
45.2598408
locatia_lng
24.32163730000002
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.