Avatar

Mânăstirea Neamț

Detalii
Judetul:
Neamt
Despre:
Mănăstirea Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, este situata in comuna Vanatori Neamt, respectiv satul Manastirea Neamt. Este cel mai vechi si cel mai mare asezamant monahal din Moldova.
Mănăstirea este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al 12-lea.
Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat, care a construit prima biserică din piatră, astăzi dispărută, însă, pe amplasamentul mănăstirii, existase o bisericuță mai veche din lemn, numită Biserica Albă, construită de monahi cu un secol înainte.
În incinta mănăstirii se află două biserici, două paraclise, turnul-clopotniță cu 11 clopote dar si un muzeu ce ofera o colectie de arta bisericeasca si sala tiparului.
Specific este Aghiazmatarul circular din fața mânăstirii, unde se face sfințirea apei la hram. În biserică se află o icoană a Maicii Domnului pictată în anul 665 în Israel, făcătoare de minuni.
Biserica ctitorită de Ștefan cel Mare este principalul monument istoric și de arhitectură moldovenească din incinta mânăstirii, de o eleganță și frumusețe deosebite. Dimensiunile si monumentalitatea ansamblului au sporit prin introducerea în construcție a unor elemente noi: pridvorul, situat în fața intrării și sala mormintelor, sau gropnița, amplasata între pronaos și naos.
Locatia:
Vânători-Neamț, Neamț County, Romania
locatia_lat
47.2157424
locatia_lng
26.30633260000002
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.