Avatar

Mânăstirea Voroneț

Detalii
Judetul:
Suceava
Despre:
Manastirea Voronet mai este cunoscuta ca si "Capela Sixtina a Estului". Manastirea Voronet se afla in satul Voronet si este un complex monahal medieval. Locatia manastirii se afla la o distanta de 36 km de orasul Suceava. Manastirea Voronet este una dintre cele mai valoaroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Constructia a inceput in anul 1488 si a fost finalizata in trei luni trei saptamani. Biserica este de mici dimensiuni cu plan trilobat si turla cu bolta moldoveneasca. In anul 1547 mitropolitul Grigore Rosca a inceput adaugarea unui pridvor inchis. Mansatirea se afla pe lista monumentelor istorice din jud Suceava. Constructia se afla pe locul unde a fost o biserica de lemn.
Pictura interioara dateaza in cea mai mare aprte din vremea lui Stefan cel Pare. Pictura exterioara dateaza din timpul domniei lui Petru Rares. Este realizata artistic, fiind una dintre cele mai reusite.
Obiective turistice:
Biserici, Manastiri
Locatia:
Suceava, Suceava County, Romania
locatia_lat
47.6561682
locatia_lng
26.26675799999998
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.