Avatar

Munții Făgăraș

Detalii
Judetul:
Arges
Despre:
In Muntii Fagaras se află cel mai înalt vârf montan din România, vârful Moldoveanu 2.544 de metri.
Masivul Făgăraș, de la est la vest măsoară în linie dreaptă, aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km. Munții Făgărașului seamănă cu o imensă coloană vertebrală orientată de la est la vest.
Haina vegetală a Masivului Făgăraș este foarte bogată și variată. Păduri compacte acoperă pantele munților până la o înălțime de aproape 1.700 m, iar întinse fânețe și poieni - împodobite cu tot felul de flori - împânzesc malurile văilor, luminișurile pădurilor sau plaiurile ondulate de sub centura împădurită a masivului.
Lanțul Munțiilor Făgăraș adăpostește o faună bogată, atât în zonele subalpine, acoperite de cele mai multe ori de păduri întinse, cât și în zonele golului alpin. Dintre mamifere ursul carpatic este cel mai reprezentativ, menținându-și adăposturile în numeroase regiuni de la limita superioară a pădurilor de conifere. În pădurile de altitudine mai joasă, mistreții oferă încă un vânat prețios, atât în ținuturile nordice ale masivului, cât și în cele sudice.
Cazare in zona:
Cabane
Locatii turistice:
In zona gasiti mai multe lacuri, cabane si refugii.
Lacuri in zona de nord: Lacul Avrig, Lacul Bâlea, Lacul Buda, Lacul Doamnei, Lacul Podragu, Lacul Podrăgel, Lacul Urlea.
Lacuri in zona de sud: Lacul CapraLacul Călțun, Lacul Gemenu de Sus, Lacul Gemenu de Jos, Lacul Jgheburoasa, Lacul Mioarelor, Lacul Podul Giurgiului, Lacul Roșu, Lacul Scărișoara, Lacul Zârna.
Locatia:
Argeș County, Romania
locatia_lat
45.0694965
locatia_lng
24.809076499999946
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.