Avatar

Munții Rodnei

Detalii
Judetul:
Maramures
Despre:
Muntii Rodnei face parte din grupul nordic al Carpatiilor Orientali. inaltimea maxima de 2303 m este atinsa de piscul Pietrosul. Muntii Rodnei sunt cei mai grei munti de strabut din zona Carpatilor Orientali.
Culmea principală o lungime de peste 50 km și o lățime de 30-40 km, orientată est-vest, abruptă spre nord și domoală spre sud. În partea sudică a munților apar roci vulcanice neogene. in aceasta zona se gasesc mai multe circuri glaciare, chei, defilee, cascade, etc.
Parcul Național Munții Rodnei reprezintă cea mai mare arie protejată, localizată în grupul nordic al Carpaților Orientali, pe o suprafață de 47.227 de hectare.
Rezervația științifică Pietrosu Mare se află în partea nord-vestică a Munților Rodnei. Rezervația naturală Piatra Rea, 50 hectare, este protejată în special pentru abundența exemplarelor de floare de colț.
Rezervația mixtă „Ineu - Lala”, 2.568 hectare, prezintă o largă dezvoltare a reliefului glaciar.
Alte rezervatii: Rezervația botanică Poiana cu narcise din Muntele Saca, Rezervația speologică Peștera Cobășel, Rezervația naturală „Peștera de la Izvorul Tăușoarelor”", Rezervația naturală Izvorul Bătrâna, Rezervația mixtă Izvoarele Mihăiesei.
Obiective turistice:
Drumuri, Chei si Defilee, Lacuri, Munti, Pesteri, Rezervatii Naturale
Locatii turistice:
Pesteri, Lacuri, Cascade Parcuri Naționale și Rezervații.
Pesteri: Peștera Izvorul Tăușoarelor , Peștera Măglei, Peștera Jgheabul lui Zalion, Peștera Grota Zânelor, Peștera Izvorul Albastru al Izei, Peștera Baia lui Schneider,Peștera de la Obârșie, Peștera din Valea Cobășelului, Peștera de la Obârșie, Peștera Laptelui.
Izvorul albastru al Izei, Lacul Iezer, Cascada Cailor, etc.
Locatia:
Maramureș County, Romania
locatia_lat
47.6745678
locatia_lng
23.74654970000006
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.