Avatar

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti"

Detalii
Despre:
Muzeul Satului ofera vizitatorilor o viziune asupra satului romanesc din vremuri vechi. Denumirea atribuita prin hotarare de guvern este Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Planurile de amplasament au fost executate de scriitorul, dramaturgul, regizorul și scenograful Victor Ion Popa, iar fondurile financiare necesare au fost puse la dispoziție de Fundația Culturală Regală.
Acest muzeu se datoreaza faptului ca viata in mediul rural dar si obieciurile stravechi sunt importante pentru istoria tarii noastre.
În primele secole ale acestei ere, colonizarea romană a trebuit să aibă un caracter rural, iar înainte de prima jumătate a secolului trecut, XX, mare parte din populația României trăia la sat. Comunitățile rurale erau organizate în așa fel încât să satisfacă toate nevoile zilnice. Hainele erau făcute manual. Pentru a construi Muzeul Satului pe care Dimitrie Gusti obișnuia să îl numească „sunetul trist al clopotelor istoriei României”, casele au fost dezasamblate, bucată cu bucată, transportate cu trenul, căruța sau cu barca până la București unde au fost asamblate la loc pe suprafața muzeului de astăzi aflată pe malul lacului Herăstrău.
Cea mai batrana casa a fost construita in secolul al 17-lea iar cea mai noua in secolul 19.
Casele din zonele de deal si munte sunt mai consolidate fata de cele din zona campiei si au o fundatie mai inalta.
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și-a obișnuit publicul vizitator cu noutăți în diferite segmente ale activității sale complexe si diversificate.
Obiective turistice:
Muzee
Locatia:
Sector 1, Bucharest, Romania
locatia_lat
44.4916303
locatia_lng
26.048363300000005
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.