Avatar

Orașul Bistrița

Detalii
Judetul:
Bistrita-Nasaud
Despre:
Bistrita este municipiul de reședință al județului Bistrița-Năsăud, Transilvania, România,

Monumente de arhitectură:

Cetatea Bistriței din care se păstrează Turnul Dogarilor și câteva fragmente de ziduri.
Sugălete – complex din 13 clădiri datând din secolele XV-XVI, cele mai tipice construcții renascentiste din Transilvania. Sugăletele sunt formate din mai multe clădiri etajate, legate între ele prin niște intrări spațioase ce formează o galerie cu 20 de bolți ce se sprijină pe 21 de pilaștri.
Casa Argintarului – monument de arhitectură de la începutul Renașterii.
Casa lui Ion Zidarul - Casa lui Johannes Lapicida – monument de arhitectură de la începutul Renașterii. Cea mai veche clădire din Bistrița.
Palatul Culturii, Bistrița
Colegiul Național ˝Liviu Rebreanu˝
Colegiul Național ˝Andrei Mureșanu˝
Banca Națională, Bistrița
Clădirea Poștei Vechi, Bistrița
Obiective turistice:
Biserici, Muzee, Orase
Locatii turistice:
Atractii turistice Bistrita: Turnul Dogarilor, Biserica evanghelică, Biserica ortodoxă , Casa Argintarului, Domus Consistorialis, Şirul Sugălete, Casa Peterman, Casa lui Ion Zidaru , Muzeul judeţean, Monumentul lui Andrei Mureşanu, Statuia lui George Coşbuc, etc.
Locatia:
Bistrița, Bistrița-Năsăud County, Romania
locatia_lat
47.1393196
locatia_lng
24.48938129999999
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.