Avatar

Peștera Ghețarul de la Focul Viu

Detalii
Judetul:
Bihor
Despre:
Peștera Ghețarul de la Focul Viu este o pestera aflata in Munti Bihorului. Se afla pe Valea Galbena in apropierea Varfului Piatra Galbeni si Varful Cuculeul de Fier. Altitudinea este de 1165 metri.
Accesul se face in interior printr-o scara. Pestera este desfasurata pe doua sali, Sala Mare si Sala Mica.
Sala Mare are o inaltime de 46 de mtri cu o lugine de 68 de metri si adaposteste un impresionant ghetar ce masoara 25.000 m3. Vorbim despre un ghetar mare si al trei-lea ca marime dupa ghetarul de la Pestera Scarisoara si cel de la Bortig. În partea opusă intrării în Sala Mare se află mai multe grupuri de stalagmite, pe care se răsfrâng razele soarelui, provocând reflexii scânteietoare, reflexii care au dat numele peșterii: Focul Viu.
Accesul la peșteră este posibil cu autoturismul, pe drumul forestier Bălăleasa-Valea Seacă, până la cantonul silvic din Valea Cetăților, de unde deplasarea se face pe jos.
Obiective turistice:
Pesteri
Locatia:
Bihor County, Romania
locatia_lat
47.0051147
locatia_lng
22.15664800000002
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.