Avatar

Peștera Liliecilor

Detalii
Judetul:
Brasov
Despre:
Pestera Liliecilor din Moeciu este o arie protejata aflata in judetul Brasov respectiv satul Pestera.
Existența acestei peșteri, cunoscută și sub numele de Peștera Mare sau Peștera Badichii, este semnalată în documente cu multe secole în urmă, primele săpături arheologice datând din anii 1957-1958. Grota este populată de colonii de lilieci, care au fost de-a lungul timpului cercetate din punct de vedere biospeologic.
Are o suprafata de 4.80 ha. În galerii există specii rare de lilieci, care ar trebui să fie studiate doar de specialiști.
Prin Peștera Liliecilor curge un pârâiaș plin de mâl. Deși nu este necesar un echipament special, o lanternă fiind suficientă, este bine să aveți un echipament de protecție.
Specialiștii de la administrația Parcului Național "Piatra Craiului" sunt de părere că peștera nici măcar nu ar trebui să fie vizitată, deoarece se pune în pericol habitatul mamiferelor de la care îi provine numele, respectiv liliecii. "Aici suntem în dezacord cu cei de la Primăria Moieciu, care vor să transforme peștera în obiectiv turistic.
Obiective turistice:
Pesteri
Locatia:
Peștera, Brașov County, Romania
locatia_lat
45.508419
locatia_lng
25.282911000000013
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.