Avatar

Platoul Carstic Salin Meledic

Detalii
Despre:
Platoul Meledic este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală mixtă geologică, speologică, botanică și zoologică) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunelor Lopătari și Mânzălești.
Lacul, pe marginea căruia se află o pensiune și un camping, are în apropiere 25 de sculpturi din lemn aparținând unei tabere de sculptură, inițiată în iunie 2001 de Cornelia Ionescu Ciurumelea împreună cu profesorul Dumitru Cristea.
Obiective turistice de vecinătate:

Bolovanul Mortatului din Ploștina
"Sfinxul" de pe Breazău (cunoscut și sub denumirea de Sfinxul de la Buștea)- Stâncă de aproximativ 5-6 m înălțime situată pe culmea Breazău, aflată pe stânga văii Slănicului
Focul Viu - Lopătari
Piatra Albă „La Grunj”
Mănăstirea Găvanu
Vârful Ivănețu
Lacul Mocearu
Lacu Limpede din Bisoca
Mănăstirea Poiana Mărului
Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari, Pâclele Mici și Pâclele de la Beciu
Obiective turistice:
Lacuri, Parcuri, Rezervatii Naturale
Locatia:
Mânzălești, Buzău County, Romania
locatia_lat
45.4851957
locatia_lng
26.623032700000067
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.