Avatar

Podul lui Dumnezeu

Detalii
Judetul:
Mehedinti
Despre:
Podul lui Dumnezeu numit si Podul Natural de la Ponoarele este unicul pasaj natural de tip rutier functional la nivel national. Este un vestigiu al Pesterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului.
Este al doi-lea pod natural ca marime din Europa si cel mai mare din Romania, are 30 m lungi, 13 m latime, 9 m grosime si 22 m inaltime. Este singurulul pod din lume deschis pentru traficul rutier chiar si pentru cel de mare tonaj.
Ca alcatuire prezinta o structura masiva de calcare straficicate, arcada din aval aflanduse chiar intr-o stare foarte buna.
Obiective turistice:
Drumuri, Chei si Defilee
Locatia:
Ponoarele, Mehedinți County, Romania
locatia_lat
44.9777374
locatia_lng
22.767667399999937
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.