Avatar

Sarmizegetusa Regia

Detalii
Judetul:
Hunedoara
Despre:
Sarmizegetusa Regia a fost capitala statului dac dar si un centru militar, politic si religios. A fost cel mai important punct inainte de razboaiele contra Imperiului Roman.
Era format din fortarete dacice amplasate strategic pentru rol defensiv. Dupa ce Dacia a fost cucerita de Imperiul Roman, capitala s-a mutat la Ulpia Traiana.
Cetatea de pe Dealul Grădiștei este cea mai mare dintre fortificațiile dacice. Aflată pe vârful unei stânci, la 1.200 de metri înălțime, fortăreața a fost centrul strategic al sistemului defensiv dac din Munții Orăștiei, și cuprindea șase citadele.
Fortăreața, un patrulater alcătuit din blocuri masive de piatră, a fost construită pe cinci terase, pe o suprafață de aproximativ 30000 de m2. Zidul cetatii era gros de 3 metri si cu o inaltime de 4-5 metri.
Capitala Daciei a atins apogeul sub Decebal, regele dac înfrânt de Imperiul Roman in timpul domniei împăratului Traian. După înfrângerea dacilor, cuceritorii au stabilit o garnizoană militară acolo și au început să dărâme cetatea.
Obiective turistice:
Cetati, Cladiri Istorice
Locatia:
Grădiştea de Munte, Hunedoara County, Romania
locatia_lat
45.6324353
locatia_lng
23.21464900000001
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.